Onze diensten

Buro8-14

EPC

Een EPC of energieprestatiecertificaat is een document dat de berekende energiescore aantoont van een woning. Sedert 2019 geldt het EPC+ en wordt er een label toegekend per woning aan de hand van het kerngetal. Dit label gaat van A+ tot F. Deze score en bijgevolg ook het label is afhankelijk van de muur- en dakisolatie, de ramen en de deuren en de technische installaties voor verwarming en sanitair warm water, de ventilatie en de hernieuwbare energie.

Contacteer ons gerust voor een prijsofferte

Sinds 2020 is het verplicht om een energieprestatiecertificaat te laten opstellen bij verkoop/verhuur van kleine niet residentiële gebouwen. De gebouwen met een niet residentiële bestemming mogen geen oppervlakte groter dan 500m² hebben. Deze gebouwen mogen geen deel uitmaken van een groter geheel van niet residentiële gebouwen (vb. winkelcentra).

Wat hier dus voornamelijk zal onder vallen zijn: kleine handelszaken, horeca, praktijkruimtes, kleinere kantoren…

Contacteer ons gerust voor een prijsofferte.

Vanaf 2022 is het verplicht om een energieprestatiecertificaat te laten opstellen van de gemene delen van appartementsgebouwen. Dit staat los van de verkoop en verhuur maar moet tevens aanwezig zijn bij beide transacties.

Dit is ook een APART EPC, dit moet dus naast de individuele EPC’s aanwezig zijn in een appartementsgebouw.

Dit attest bevat voornamelijk collectieve gegevens zoals collectieve verwarmingsketel, installaties van hernieuwbare energie, schildelen van het dak, muren, vloeren…

Dit EPC zal al beschikbaar zijn vanaf 2020 zodat u al tijdig over dit document beschikt.

TR000041

Thermografisch onderzoek

Bij een thermografisch onderzoek

IMG_3829

Luchtdichtheidsmeting

Sedert 2019 kunt u ook bij ons terecht voor uw luchtdichtheidsmetingen of anders genaamd, de blowerdoortest. Dit komt van pas voor uw EPB dossier of voor een tussentijdse meting.

Bij zo’n meting wordt er getest hoe luchtdicht uw woning of gebouw is. Het gebouw wordt onder een druk geplaatst van minimum 50 Pa. Hoe luchtdichter het gebouw, hoe minder het warmteverlies. Een goede luchtdichtheid zorgt enerzijds voor een positief effect op de geluidsisolatie, anderzijds voor een positief effect op uw E-Peil. U kunt hiermee extra punten winnen in uw EPB-dossier.

Optioneel kunnen wij bekijken of er al dan niet luchtlekken aanwezig zijn.

 

Contacteer ons gerust voor een prijsofferte.

Een luchtdichtheidsmeting is een test om na te gaan hoe luchtdicht uw woning of gebouw is. Hierbij wordt het gebouw onder druk geplaatst van min 50 Pa. Hoe luchtdichter het gebouw hoe minder warmteverlies er plaatsvindt. Dit heeft ook een positief effect op de geluidsisolatie. Een goede luchtdichtheid heeft een positief effect op uw E-peil. Waar u extra punten kunt sprokkelen. Optioneel kan er nagegaan worden waar er luchtlekken aanwezig zijn. 

Buro8-33-min

Plaatsbeschrijving

Plaatsbeschrijving bij aanvang van verhuur.

IMG_1212

Asbestattest

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.